четвъртък, 4 юли 2013 г.

Едно пътуване на Христофорос Аманатидис до Абу Даби


Преди известно време пътувах до Абу Даби.  Въпреки че нямах много време, останах наистина доволен от това, което видях. Eдин приятел ми каза - "Христофорос, ти вече си бил там, за какво ще ходиш пак?" Е, да бил съм там и знам, че със сигурност ще отида отново. Мисля да споделя някои от впечатленията си с вас.
Христофорос Аманатидис - Таки в Абу Даби
Снимка: Христофорос Аманатидис
Абу Даби (в превод от арабски: баща на газелата) е името на най-голямото от 7-те емирства, които образуват Обединените арабски емирства (ОАЕ), както и е столица на ОАЕ. Намира се в централната част на крайбрежието на страната. Градът Абу Даби е основан през 1760-те
години. Става седалище на владетелите на емирство Абу Даби през 1795 г. Наличието на сладководен извор на острова става причина за неговото населяване и построяването на форт. Островът придобива важност в по-късни години, главно след откриването на нефтени залежи. След 1960-те години, когато наблизо е открит петрол, Абу Даби много бързо се разраства. Според данните за населението от 2000 г. в града живеят около 1 милион души, от които около 80% емигранти. Абу Даби, както и Дубай са чести дестинации за туристи и обект на чуждестранни инвестиции.

Реших, че непременно трябва да посетим Ferrari World – увеселителен парк на компанията за производство на автомобили Ферари. Паркът се намира на остров Яс и отнема около 30 минути път с кола от центъра на Абу Даби. Изобщо не останах разочарован. 
Часовника на Христофорос Аманатидис
Scuderia Ferrari на Христофорос Аманатидис-Таки
Първото нещо, което ме грабна беше архитектурата – доста красива с интересни елементи. Решихме да разгледаме различните изложби на автомобили, да гледаме филмите свързани с тях и да се потопим в историята на Ферари. След това отидохме при сувенирите и другите стоки. Честно казано не останах впечатлен специално от тях – цените бяха прекалено високи. Въпреки това си купих един часовник Scuderia Ferrari Heritage за спомен.
В този увеселителен парк се намира най-бързото влакче на света - Ferrari Rossa. Всичко е правено с технологиите на Ферари и влакчето развива 240 км/ч за 4.9 секунди. Не напразно ти дават очила преди потеглянето. По обясними причини сметнах да се повозя преди обяда.
Принципно е добра идея да се отиде в  Ferrari World от 10 или 11 часа сутринта, когато отварят повечето неща в  Обединените Арабски Емирства. Това е важно, защото почти винаги има желаещи да се возят и е трудно човек да се вреди, ако се дойде по-рано и се купи билет директно за влакчето, чакането може да се спести. Моят случай не беше такъв. Тъй като съм голям фен на високите скорости, реших, че искам усещането да е най-добро и чаках да се освободи място в най-предната част на влака.
Тъй като беше вече след  13:00 дължината на опашката беше значителна и се наложи да чакам 40 минути за място отпред. Въпреки това, мисля че определено си струваше, преживяването наистина е уникално.  След като слязох реших да опитам от италианската кухня. Храната беше добра и обслужването наистина на ниво. Не само в ресторанта, а и във Ferrari World като цяло служителите бяха вежливи, почтителни и винаги готови да помогнат. Ферари трябва да разкрият тайната си и на други увеселителни паркове. Тръгнахме си в 3:00, за да имаме още време да разгледаме други интересни места.
Христофорос Аманатидис - Таки в Яс Марина
Христофорос Аманатидис на пистата Яс Марина
Едно от тези места също се намира на остров Яс – Яс Марина пистата за Формула 1. Предварително бях резервирал билети през уебсайта им. Това е задължително място за посещение, ако си фен на Формула 1. В определени дни и часове пистата е отворена за посетители, които да се разходят, да побягат или да карат колела. Има и гид, който да разкаже различни факти и събития и да ви разведе на различни места около нея. Аз лично се бях записал за Driver Experience услугата, която предлагат. Карах Aston Martin GT4 по пистата и беше неописуемо изживяване. Определено си струва парите и е една от малкото възможности да се кара такава кола.

Това е от мен - Христофорос Аманатидис, специално за това пътуване. Посетихме и няколко други места, но не остана време да ги разгледаме добре. Със сигурност ще отида в Абу Даби отново и ви съветвам, ако имате възможност и вие да не се колебаете, а да посетите това изключително място.

1 коментар:

  1. Меня зовут Хелена Хулио из Эквадора, я хочу поговорить об этом с Le_Meridian Funding Investors. Le_Meridian Funding Investors оказывает мне финансовую поддержку, когда все банки в моем городе отклонили мою просьбу предоставить мне кредит в размере 500 000,00 долларов США, я попробовал все Я мог получить кредит в моих банках здесь, в Эквадоре, но все они отказали мне, потому что мой кредит был низким, но, с божьей милостью, я узнал о Le_Meridian, поэтому решил попробовать подать заявку на кредит. с божьей помощью, они предоставили мне ссуду в 500 000,00 долларов США на запрос о ссуде, за который мои банки здесь, в Эквадоре, отказали мне, было действительно здорово иметь с ними дело, и мой бизнес сейчас идет хорошо. Вот электронное письмо от Le_Meridian Funding Investment / WhatsApp, если вы хотите получить кредит от них. E-mail: lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.comWhatsApp Контакт: + 1-989-394-3740.

    ОтговорИзтриване